söndag, mars 30, 2008

Rapport från GAIS - Elfsborg

En okej första halvlek som innehöll många målchanser men mediokert spel. En bedrövlig andra halvlek, där Elfsborg och GAIS hade varsin chans som resulterade i ett mål var. Så kan matchen sammanfattas.

1-1 var rättvist, men samtidigt var GAIS kvittering rejält onödig. Elfsborg hade bollen under kontroll efter ett GAIS-anfall, men istället för att göra vad som helst med den utom att ge bort den till någon grönsvart spelare så kan ni räkna ut vad som hände. Nytt inlägg, feppel och Fredrik Lundgren kunde återigen måla i slutminuten, precis som förra året.

Överlag var det extremt många felpassningar och katastrofalt dålig rörelse, vilket innebar att tempot i matchen höll korpklass. Känslan av frustration infann sig ofta när man såg Elfsborg från den hemska läktarplats som bortasupportrarna hade förvisats till på Ullevi och när väl målet kom kändes det mest som ett misstag, snarare än frukten av ett konstruktivt och rappt anfallsspel. Det var lite feppelbollar fram och tillbaka, varav en plötsligt damp ned framför Ishis fötter. Inte helt olikt GAIS kvittering skulle man kunna säga.

Vad ska man säga om GAIS? De hade ett par, tre farliga gubbar i offensiva positioner, och jag är inte helt säker på att de blir inblandade i bottenstriden i år. Om de har tålamod nog att spela på kontring kommer de nog att plocka en och annan poäng av bättre lag.

Elfsborgs försvarsspel håller allsvensk toppklass, men anfallsspelet ser väldigt tveksamt ut. I andra halvlek var det obefintligt. Mer fart och rörelse efterlyses och det skulle inte göra ont om Bajrami fick någon minut framöver. Jag förstår fortfarande inte vad Mobaeck har presterat på försäsongen som motiverar hans plats på vänstermittfältet.

Sett till kapacitet var Anders Svensson fruktansvärt dålig förresten. Det blev inte bättre av att han och Kurbegovic, som spelade upp sig efter en darrig inledning, bytte plats i andra halvlek. Sega fötter, bolldräll, passningsprocent under 50 och noll avslut. Anders måste göra bättre ifrån sig om Elfsborg ska bli att räkna med i år, och det vet han om.